Ingen pay and jump

Tanken var att Hisse och Dubben skulle åka till Karlskrona idag för pay and jump.
Vi beslutade oss för att ändra planen och åka till in till ridhuset med de istället.

Vi satte upp en 3-kombination med ett lågt insprångsräcke -> 6-6.5 meter fram till ett räcke (beroende på storlek på häst och om man galopperar eller travar in) -> 10-10.30 fram till en oxer (beroende på storlek på häst och även hur höga hinderna är).
En mycket bra övning för både äldre och yngre hästar då de får fundera lite själva och backa av ut på oxern.
Vi hade sockerbitar snett igenom med 6 meter mellan varje för att "checka läget".
Sedan avslutade vi på ett räcke -> 13.5 meter fram till en oxer (behöver ökas på lite till om man ska hoppa lite högre).

Hisse var lugnare än lugnast idag och gjorde övningarna avslappnat och enkelt. Vi höjde inte upp särskilt mkt utan han skulle bara göra det avslappnat utan att behöva ta i för mycket.
Dubben var också riktigt duktig och fokuserad på det han gör, det bästa av allt är att han tycker att det är himla kul också.

Brunte körde jag in med nu ikväll för att trimma lite och det var rysligt vad fin han var idag, någon som har smygtrimmat honom?
Han fick inte hoppa idag men i fredags fick han hoppa 3-kombinationsövningen.
Han blev sååå glad när han fick hoppa så det blev lite ofokuserat och mest bus men han känns väldigt fräsch och tycker att det är så roligt, det är det absolut viktigaste :)
Jag fick även frågan om jag kunde hoppa Magnus fina Prestige-häst som har haft vintervila och hade kanske lite mycket krut i sig men oj vilken spänst och tryck den hoppade med, riktig känsla fick man i sadeln. Roligt!!

Nu vill jag ha vår och att alla tävlingarna ska sätta igång, tror att både jag och hästarna längtar!


Kommentarer
Postat av: Sara Ekman

Vill också ha vår :) Har ni planerat in något meeting till sommaren? Hade varit kul att åka på samma, så ni får se lille Marco live :)

2013-01-26 @ 16:26:41
URL: http://aamaziing.blogg.se/
Postat av: Louise

Ja verkligen, nu vill man bli av men leran och snön :)
Det hade varit superkul, jag har inte planerat något meeting ännu men vi får kolla på lite meeting som vi kan åka ihop på :)

2013-01-27 @ 13:52:46
Postat av: Sara Ekman

Ja, det hade varit skoj :) Vi brukar åka till Björbäck på deras meeting, jättebra tävlingsplats med snabba funktionärer och de delar upp så att de har unghästarna på morgonen och sedan avd A efteråt :)

2013-01-27 @ 16:56:13
URL: http://aamaziing.blogg.se/
Postat av: Louise

Det låter toppen, då ska jag kolla upp det :)

2013-01-27 @ 22:18:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0