Uppdatering från helgen

Förra veckan var väldigt hektiskt med både tenta och inlämnningar sedan tävling både lördag och söndag.

På lördagen åkte vi till Älmhult med Brunte, Raguza och lille Hisse.

Hisse gjorde två klockrena nollrundor i båda sina 110. Han hoppade som om han aldrig hade gjort annat. Helt avslappnad både på framhoppningen och på banan.

Raguza var pigg och stökig fram tills vi kom in på banan i 110. Hon var riktig toppad men fin och jag chansade lite väl bra så fick ner en bom i omhoppningen men så är det när man försöker vinna. Hade hon inte rivit så hade det blivit en andraplats.
I 120 var hon lite mer fokuserad på framhoppningen och inne på banan fick vi till en bra runda men ett helt onödigt riv, annars hade hon vunnit.
Brunte gick bara 120 och han var suveränt fin på både framhoppningen och på banan. Felfri och slutade på en andraplats.
Det var flera Ronnebyryttare i toppen, Sara Carlsson vann, jag var tvåa och Linnea Eriksson var femma. Superkul!

I söndags var vi i Olofström med Dubben.
Skötte sig väldigt bra på den stökiga framhoppningen. Inne på banan gör han en jättefin felfri och lugn runda. Andra rundan så hoppar han två hinder och sedan så vaknar den rädda dubben.. Inte bra men de sista hinderna avslutade vi lugnt igen. Blir frustrerad av att inte veta varför han gör så men det är bara att jobba på :)

Igår körde vi in till ridhuset med 3-åringarna för lite löshoppning efter vinteruppehållet. Klockan var 20.00 och väl framme vid ridhuset så är det ca 15-20 hästar i ridhuset.. Vi som tänkte att det är tomt en söndagskväll kl 20 men de var som tur väl var nästan färdiga.

Vi började med Sofies sto efter Don Primero - De Noir - Briar. Säger bara fy f*n vad denna hästen rör sig. Nu har hon fått på sig skor så rörelserna blir betydligt bättre. Hon löshoppade även väldigt bra och ganska avslappnat för att vara dressyrhäst och vi avslutade på 125-130 oxer så det va inte så tokigt.

Sedan var det dags för Olssons fina 3-åring efter Fighting Alpha - Irco Mena. Den är inte löshoppad så många gånger men är väldigt försiktig och hinderklok med ett stort språng sen ska han bara hålla reda på sina fyra ben också.

Denna veckan är lite lugnare från plugget så då ska jag lägga in lite filmer från de senaste hoppningarna :)



Guldstjärnan gick till Hisse som var så duktig!


Kommentarer
Postat av: Sara Ekman

Toppenhelg ju!! :) Grattis!! :)

2013-03-04 @ 20:56:34
URL: http://aamaziing.blogg.se/
Postat av: Louise

Tack Sara :)) Det går superbra för dig med så nu är vi redo för årets tävlingssäsong :D

2013-03-04 @ 22:23:39
Postat av: Sara Ekman

Ja, Marco känns toppen, dock är Hedda inte i sitt esse, men det kommer väl det med. Bara att träna vidare :) Längtar till utesäsongen :D

2013-03-04 @ 22:45:13
URL: http://aamaziing.blogg.se/
Postat av: Louise

Ja Marco är ju i riktigt fin form :) Det är ju bara början av säsongen så en del behöver lite mer tid än andra :) Det gör jag också, ska bli superkul :D

2013-03-06 @ 06:47:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0