Nyheter

För ett par inlägg sedan så lutade det mot att en 5-åring efter Spender S skulle få flytta in i vårt stall. Den fastnade jag verkligen för och det kändes som att det fanns mkt hoppning att plocka fram. Vi bestämde oss för att köpa den men köparen ångrade sig och valde att behålla den, tyvärr men det finns kanske en mening med allt.

Idag åkte vi till Skåne och provred en till efter Spender S men det var inte riktigt det jag letade efter.

Det finns inte så många avkommor efter Spender S men relativt många av de går bra, väldigt bra får man väl ändå säga. Efter att ha haft Brunte så blir det ännu starkare att man vill ha fler avkommor efter Spender. Brunte måste varit en väldigt optimal hopphäst med stencool mentalitet, väldigt försiktig i hoppningen, stort hopp, snabb i benen, bra teknik och viljan att alltid hoppa felfritt. Kan man begära mer av en hopphäst? Dessvärre tror jag att det aldrig kommer stå en sådan häst i vårt stall igen.

Efter provridningen blev det ett snabbt besök för att titta på en 1-åring efter Hip Hop x Argentinus. Egentligen inget som vi hade tänkt köpa men det kändes på något sätt väldigt rätt och både Hip Hop som har mängder av avkommor som hoppar riktigt bra samt Argentinus som inte behöver någon närmare presentation men han har ju massor av avkommor som är framgångsrika internationellt. Förmodligen blir det denna om köpet går igenom, spännande att se om det blir något av den hästen, det är ju en ren chansning när man köper en så ung häst.



Bilden är på Elvis, en häst som jag tror väldigt mkt på inför framtiden. Han är också en "chansning" då vi köpte honom som föl men de få gånger han har löshoppat så ser det inte så pjåkigt ut.


Kommentarer
Postat av: Sara Ekman

Så spännande! :)

2013-05-12 @ 08:58:32
URL: http://aamaziing.blogg.se/
Postat av: Louise

Ja verkligen, man vet aldrig vad man får men det är kul att chansa ändå :))

2013-05-12 @ 18:27:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0