Aachen dag 1

Igår flög vi från Växjö 16.15 till Düsseldorf där planet landade 17.30 och vi var på hotellet vid 20, smidigare än så kan det knappast bli? 

Idag inledde vi dagen med en långfrukost för att sedan åka in till Aachen och tjuvkika runt dagen innan de stora tävlingarna börjar. 

Vi gick till en nybyggd arena där det var 4-åriga ston som gick motsvarande Sveriges kvalitetstävlan vilket var intressant att se hur de bedömdes med poäng. Några av de stack ut från mängden men med kritiska ögon konstaterade vi att det inte alltid blir en "10-10" trots att stamtavlan talar för det.
Den som stack ut främst var e. Canstakko x Casall x Contender som visade väldigt fina kvalitéer. 

I denna hallen var det även 3-åriga dressyrstammade ston. Helt otroligt att de var så opåverkade av denna miljön och avslappnande med testryttare. 


 Efter denna klassen gick vi vidare runt det enorma området där proffsen trimmade på alla banor, vilket alltid är väldigt intressant att se.


 





Lite senare på eftermiddagen var ryttarna välkomna in på den stora arenan för att känna på banan, 90 dyrbara sekunder var tillåtet att utnyttja.
Många fina hästar och skickliga ryttare såklart. Det fanns även ett par ekipage som man efter deras runda idag funderar på hur de ska ta sig runt de stora banorna denna veckan, kanske de blommar ut vem vet. 





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0