Kvalitén gav ett hoppdiplom till dressyrhästen

Nu är vi på väg hem från Tingsryds kvalitetstävlan. 
Elvis var först ut med att börja ridprovet. 
Han skötte sig mycket bra. Mycket tryck från bakbenen så han var lite stark men i övrigt kändes det bra. Han har bra gångarter att visa men det föll inte domaren i smak, så kan det vara. 

I hoppningen var han fokuserad och väldigt fin. Hade han tryckt till lite mer så hade han nog kunnat avancera lite till i poängen men jag önskar inget mer av honom trots allt. 
Omdömen om att han är försiktig med ett kraftigt avstamp och har kvalitéer för stora klasser i framtiden var väldigt roligt att höra. Han fick 8-8 och klass 1 i hoppning. 

Näst ut var Bulan som gjorde ett väldigt bra och balanserat ridprov med Sofie. Bulan har riktigt bra trav och galopp medan skritten kanske är lite kortare, fick precis tvärtom i omdömet.. Högsta betyg var skritten och 6.5 (!) på traven gjorde oss väldigt förvånade. Så är det med bedömning...! 

I hoppmomentet hoppade hon jämna och fina språng med en bra rytm hela vägen med den fina inställningen hon alltid har. 8-8 och även här mycket fina omdömen att hon är försiktig och noggrann i sin hoppning samt utvecklingsbar inför framtiden. Med de fina poängen i hoppningen gav det även ett hoppdiplom, inte illa för att vara en dressyrhäst!

Nu ska de få lite återhämtning innan semifinalen i Flyinge. 
Med andra ord kan vi inte vara annat än supernöjda med båda hästarna. Vilka duktiga 4-åringar 😊








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0