Unghästarna som tål det mesta

I söndags var vi återigen på tävling med 5-åringarna Elvis och Bulan, denna gång var det i Växjö. 
Framridning ute på is/snö/hård grus ca 10 x 15 m, framhoppning i ett varv tillsammans med 7 andra hästar där ridhusets ena långsida var gjort av ett plastskynke och samtidigt var skjutbanan intill anläggningen i full gång med att skjuta. Det är ganska så fantastiskt att unghästarna överhuvudtaget kan prestera under dessa omständigheter. 

Bulan var först ut att gå direkt in i 110 klassen (första gången) och gjorde en riktigt bra och rytmisk nollrunda med mycket fina språng. Att sedan ryttaren + coachen lyckades på något vis kolla på fel banskiss var en miss så jag saktade av och gav lyckligt ovetande många klappar till Bulan efter hinder nummer 8 när det var 1-9 som vi skulle hoppat. I 115-debuten gör hon även här en mycket bra runda med ett riv som inte är mycket alls att säga om då det var en linje som kom ganska tight och hon hann inte riktigt upp helt enkelt. Mycket nöjd med hennes båda rundor och ser verkligen fram emot kommande tävlingar. 

Elvis som blev mycket påverkad av skjutbanan men presterade mycket bra på banan trots allt kaos runtomkring. I 110 lägger han en del fokus på allt runtomkring men samtidigt väldigt noggrann och försiktig i sin hoppning så en felfri runda. I 115-debuten har han lugnat sig lite mer och levererar ännu en felfri runda, vilken fantastisk häst han är och kommer bli i framtiden. 

Elvis i 110


Bulan i 115


Kommentarer
Postat av: Anonym

:)

2016-02-18 @ 13:31:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0