Lufta vingarna

Förra veckan var vi i Alettes fina ridhus för att låta de nyblivna 5-åringarna få lufta vingarna. 
De skötte sig väldigt bra och bjöd på mycket fina språng.

Elvis har inte hoppat riktigt lika mycket i höst som Bulan men gör det som alltid väldigt enkelt trots att vi ska "krångla" med bommar framför och bakom hinderna osv. Vi höjde upp lite dels vid travhoppningen och även på linjen där han bara trycker till lite mer och hoppar ännu bättre. 

Bulan som har blivit drottning på travhoppning (vilket hon inte direkt var för ett år sedan) gör riktiga lyror när hinderna blir lite högre. Häftig känsla! Hon gjorde också linjen väldigt enkelt och tar i precis lagom utan att vara i bommarna.

Vi diskuterade i bilen hem just detta om försiktighet. Det är en fin gräns mellan hästar som är lite oförsiktiga och "kalla i benen" till hästar som är alltför försiktiga och bangar när det blir stora hinder och de måste ta i mer själva i hoppningen. Några av Mikael Nolins ord från kvalitetstävlan på dessa två hästarna var att de var mycket försiktiga och hade koll på vart de hade benen, men samtidigt orädda och alltså inte för försiktiga. Vi får se om han har rätt, det krävs mycket av hästarna när hinderna blir stora och självklart av ryttaren som sitter i sadeln. 

Nytt år och våra "bebisar" har nu redan hunnit bli 2 år gamla. Förvånansvärt lugna och hanterbara för att vara hingstar även om min franska har mer temperament och nerv än Bulans avkomma. Det ska bli lite tömkörning med dessa två nu i vår. Växer gör de och ser fina ut i kroppen för att vara i denna åldern. 

Bulans framben kan vi inte klaga på.


Drottningen på travhoppning.


Elvis - the king! 

Finaste pojkarna (fransk från vänster och Bulans avkomma från höger).







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0