3-årstest

Igår var det 3-årstest i Tingsryd och vi visade den sockersöta 3-åringen efter Heartbeat x Landaris. Hon mättes till 164 cm och 1 cm avdrag för sina skor, ganska bra tänkte vi. 

Hon var förvånansvärt avspänd redan vid lösgalopp och visade upp sin galopp i balans med bra påskjut bak. 
I löshoppningen hoppar hon otroligt bra men de tre sista sprången där blir lite mattare och hon inte trycker till som man önskar. Hon river näst sista språnget och rättar sig med bra höjd på sista språnget. Bra flyt och hon taxerar bra på galoppbommen.
I exteriören visar hon upp sin fina sida (i våra ögon) och gångarterna visas upp bra, hon har inga jättestora gångarter men rör sig lätt och är undersatt bak.

Kommentarerna för hennes exteriör är genomgående negativ och hon bedöms med enbart 6 eller 7 i poäng. 

Kommentarer för hennes hoppning är väldigt positiv med bland annat spektakulär bakbensteknik, bra inställning, god spänst men som vi också märkte av så blev hon mattare i språnget i slutet så domaren säger att han inte kan ge de riktigt höga poängen som han hade velat. Poäng 6 på teknik och 7 på temperament vilket vi tyckte var snålt. 
Under dagen ser man de hästar som stannar gång på gång, de sänker 15 cm och hästen hoppar. Där blev poäng 6-6. 
Självklart så om poäng 9-9 eller 10-10 ska ges så ska hästen visa riktigt bra språng, framförallt på slutet men behöver man ge poäng 6 eller 7 för att hästen tappar det önskvärda trycket på sista sprången? 
Det är intressant att se bedömingar under hela dagen och kunna jämföra med kommentarer och poängsättning på olika hästar. 
Det visades 21 stycken 3-åringar i söndags och INGEN fick gångartdiplom. Var det verkligen kvalitén som var så låg på dessa hästarna? 







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0